Adam & Eva

Världshistoriens första incest?

Det står i Bibeln att vi alla härstammar från Adam och Eva.

 

Så det är inget något jag gripit ur luften, utan det är vad som står i Bibeln.

Om gud skapade Adam av jord och gav honom liv genom att blåsa genom Adams näsborrar och senare försatte Adam i dvala och tog (stal) ett revben av Adam utan lov och skapade Eva. Så bör det rimligtvis vara så att dessa två var syskon eller åtminstone släkt.

Nästan alla vet ju på ett ungefär hur gener och dna fungerar. Blandar man inte ut generna så blir det inavel och missbildningar och allt som där hör till.

Nu kommer den andra knepiga frågan! Med vilka förökade sig Adam och Evas barn med. Varandra?

Ännu en incest?

 

 

250px-albrecht-durer-002.jpg

 

Läs sagan om Adam Och Eva

 

 

Människan i Edens trädgård

När Herren Gud gjorde jord och himmel, när ingen buske fanns på marken och ingen ört hade spirat, eftersom Herren Gud inte hade låtit något regn falla på jorden och ingen människa fanns som kunde odla den men ett flöde vällde fram ur jorden och vattnade marken då formade Herren Gud människan av jord från marken och blåste in liv genom hennes näsborrar, så att hon blev en levande varelse. Och Herren Gud planterade en trädgård österut, i Eden, och satte där människan som han hade format. Herren Gud lät alla slags träd växa upp ur marken, sådana som var ljuvliga att se på och goda att äta av. Mitt i trädgården stod livets träd och trädet som ger kunskap om gott och ont.

En flod rinner upp i Eden och bevattnar trädgården. Sedan delar den sig i fyra armar. Den första heter Pishon, den flyter kring Havila, ett land där det finns guld. Guldet i det landet är fint, och där finns också bdelliumharts och onyxsten. Den andra floden heter Gichon, den flyter kring Kush. Den tredje floden heter Tigris, den rinner öster om Assyrien. Den fjärde floden är Eufrat.

Herren Gud tog människan och satte henne i Edens trädgård att bruka och vårda den. Herren Gud gav detta bud: "Du får äta av alla träd i trädgården utom av trädet som ger kunskap om gott och ont. Den dag du äter av det trädet skall du dö."

Herren Gud sade: "Det är inte bra att mannen är ensam. Jag skall ge honom någon som kan vara honom till hjälp. Så formade Herren Gud av jord alla markens djur och alla himlens fåglar och förde fram dem till mannen för att se vad han skulle kalla dem. Varje levande varelse fick det namn som mannen gav den. Mannen gav namn åt all boskap, alla himlens fåglar och alla vilda djur. Men han fann inte någon som kunde vara honom till hjälp. Då försänkte Herren Gud mannen i dvala, och när han sov tog Gud ett av hans revben och fyllde igen hålet med kött. Av revbenet som han hade tagit från mannen byggde Herren Gud en kvinna och förde fram henne till mannen. Då sade mannen: "Den här gången är det ben av mina ben, kött av mitt kött. Kvinna skall hon heta, av man är hon tagen."

Det är därför en man lämnar sin far och mor för att leva med sin hustru, och de blir ett. Människans olydnad och straff

Både mannen och kvinnan var nakna, och de kände ingen blygsel inför varandra.

Ormen var listigast av alla vilda djur som Herren Gud hade gjort. Den frågade kvinnan: "Har Gud verkligen sagt att ni inte får äta av något träd i trädgården?Kvinnan svarade: Vi får äta frukt från träden, men om frukten från trädet mitt i trädgården har Gud sagt: Ät den inte och rör den inte! Gör ni det kommer ni att dö. Ormen sade: Ni kommer visst inte att dö. Men Gud vet att den dag ni äter av frukten öppnas era ögon, och ni blir som gudar med kunskap om gott och ont. Kvinnan såg att trädet var gott att äta av: det var en fröjd för ögat och ett härligt träd, eftersom det skänkte vishet. Och hon tog av frukten och åt. Hon gav också till sin man, som var med henne, och han åt. Då öppnades deras ögon, och de såg att de var nakna. Och de fäste ihop fikonlöv och band dem kring höfterna.

De hörde Herren Gud vandra i trädgården i den svala kvällsvinden. Då gömde sig mannen och kvinnan bland träden för Herren Gud. Men Herren Gud ropade på mannen: "Var är du?" Han svarade: "Jag hörde dig komma i trädgården och blev rädd, eftersom jag är naken, och så gömde jag mig. Herren Gud sade: Vem har talat om för dig att du är naken? Har du ätit av trädet som jag förbjöd dig att äta av? Mannen svarade: Kvinnan som du har ställt vid min sida, hon gav mig av trädet, och jag åt. Då sade Herren Gud till kvinnan: "Vad är det du har gjort?" Hon svarade: "Ormen lurade mig, och jag åt."

Då sade Herren Gud till ormen: "Du som gjorde detta, förbannad skall du vara, utstött från boskapen och de vilda djuren. På din buk skall du kräla och jord skall du äta så länge du lever. Jag skall väcka fiendskap mellan dig och kvinnan, mellan din avkomma och hennes: de skall trampa på ditt huvud och du skall hugga dem i hälen."

Till kvinnan sade han: "Stor skall jag göra din möda när du är havande, med smärta skall du föda dina barn. Din man skall du åtrå, och han skall råda över dig."

Till mannen sade han: "Du som lyssnade till din hustru och åt av trädet som jag förbjöd dig att äta av, förbannad skall marken vara för din skull. Med möda skall du hämta din näring från den så länge du lever, törne och tistel skall den ge dig. Du skall äta av växterna på marken, du skall slita för ditt bröd i ditt anletes svett tills du vänder åter till jorden. Ty av den är du tagen, jord är du och jord skall du åter bli."

Mannen gav sin hustru namnet Eva, ty hon blev moder till alla som lever. Herren Gud gjorde kläder av skinn åt mannen och kvinnan och klädde dem.

Herren Gud sade: "Människan har blivit som en av oss, med kunskap om gott och ont. Nu får hon inte plocka och äta också av livets träd, så att hon lever för alltid. Och Herren Gud förvisade människan från Edens trädgård och lät henne bruka jorden varav hon var tagen. Han drev ut människan, och öster om Edens trädgård satte han keruberna och det ljungande svärdet att vakta vägen till livets träd.

 

 

 

Donera till HAMU

Då kommer pengarna fram till dem som behöver hjälp.

 

 

 

Läs ur den stora sagoboken här.

 

________________

 

   The Clergy Project

 

 

Iron Chariots

 

 

 

Sveriges Ateister

 

Ateism.se

 

 

 

GODLESS COMEDY

 

 

Godless Freedom

 

 

Kristen kritik

 

 

Ateist Bibeln

 

 

 

Ateismen, det finns ingen gud 

 

 

Hans Iwan Bratt

 

Humor


Always look on the bright side of life.


Stening.

 

Jesus förvandlar vatten till vin

 

Dinner with Jesus

 

_____________

 

Min gästbok

 

 ___________________

 

Boktips

Om du tvekar det minsta att gudar finns!

Läs dessa böcker

Jag är ateist och vågade läsa bibeln.

Är du religiös? Vågar du läsa dem?

 

_______________________

 

Illusionen om Gud

illusionen-om-gud.jpg

 

The greatest show on earth

 

 

 

 

Richard Dawkins

_______________

 

Du store gud?

 

 

Christopher Hitchens

 

 ________________

 

Godless

 

 

 

Dan Barker

 

_________________

 

Skapelsekonspirationen

 

 

 

Per Kornhall

 

____________

 

Deconverted:

A Journey from Religion to Reason

 


 

Seth Andrews

 

________________

 


Gud finns nog inte

 


 

Patrik Lindenfors

 

________________

 

 

 

 

Musik

 

An Atheist Album

Shelley Segal

 

 Bryan Steeksma

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)